Skip to content
05/09/2010 / gjmbennink

Ter Steege steekt half miljoen in Kunsthal

ALMELO -Ter Steege Vastgoed uit Rijssen steekt vijftigduizend euro per jaar in de nieuwe Kunsthal+ op het Indiëterrein. Dat zegt Evert Jan Krouwel, die voor Ter Steege de totstandkoming van de kunsthal begeleid.

Een impressie van de toekomstige Kunsthal+ in de voormalige weverij achter het huidige Nicolongebouw. Bron Maaskant en Van Velzen

ALMELO -Ter Steege Vastgoed uit Rijssen steekt vijftigduizend euro per jaar in de nieuwe Kunsthal+ op het Indiëterrein. Dat zegt Evert Jan Krouwel, die voor Ter Steege de totstandkoming van de kunsthal begeleid.

Dat doet Ter Steege gedurende de looptijd van het plan voor het Indiëterrein. Dat beslaat een termijn van tien jaar, zodat het in totaal gaat om een bedrag van een half miljoen.

Het geld is een bijdrage in de exploitatie van de Kunsthal+. Voor de realisatie is volgens Krouwel een bedrag van circa 5,5 miljoen nodig. Een deel daarvan zal door particuliere geldschieters opgebracht worden. Maar er zal ook een beroep gedaan worden op subsidies. Dat is een heikele onderneming, want – vooral lokale – overheden voeren momenteel stevige bezuinigingsrondes door.

De exploitatie van de Kunsthal+ hoopt Krouwel geheel zonder subsidies voor elkaar te krijgen. Volgens hem zijn er voorbeelden in den lande, waarbij dat ook gelukt is. Een van de plannen om de exploitatiekosten te verminderen is 2.500 vierkante meter zonnepanelen op de Kunsthal te plaatsen. Dat zou kunnen op de karakteristieke sheddaken, die naar het zuiden gericht zijn. Dit zijn niet de glazen delen van het dak.

Verder, zegt Krouwel, zou samengewerkt kunnen worden met de Kunsthal Rotterdam, door een expositie die daar reeds heeft gestaan, te verplaatsen naar Almelo. Wat doelgebied betreft is er volgens Krouwel nauwelijks concurrentie tussen Rotterdam en Almelo.

De twee stichtingen die oorspronkelijk met het plan voor de Kunsthal kwamen – stichting Indigo en de stichting Helicon – dragen het plan 6 oktober formeel over aan een nieuwe stichting Kunsthal Almelo. Voorzitter wordt Hans Hammink, areamanager van Asito Twente en directeur van het Campus Business Center. Ook Henk Zielhuis van Indigo zal in het nieuwe bestuur plaatsnemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: