Skip to content
17/09/2010 / gjmbennink

Vrouw is ondernemender dan man

HAARLEM – Vrouwen zijn best tevreden over hun rol als ondernemer. Aldus onderzoekers van het bureau EIM. Bij vrouwen zou een grote meerderheid van 98 procent – als men opnieuw voor de keuze zou gesteld worden – weer kiezen voor het ondernemerschap. Dat is een nog overtuigender meerderheid dan bij de mannelijke ondernemers, waarvan 91 procent weer voor het ondernemerschap zou kiezen.

“Vrouwen vinden een bedrijf starten nog meer dan mannen een uitdaging,” aldus het Nu.nl. “Typerend voor bedrijven van vrouwen is de kleinschaligheid. Zij combineren het bedrijf ook vaker dan mannen met andere activiteiten, vooral met zorg voor het gezin. Zij zijn voor het levensonderhoud ook minder aangewezen op de inkomsten uit het bedrijf. Vrouwelijke starters stappen ook vaker dan hun mannelijke collega als deeltijdse ondernemer in hun nieuwe onderneming.”

Het aandeel parttime vrouwelijke ondernemers neemt volgens de onderzoekers in de loop van de jaren na de start weliswaar af, maar blijft met 44 procent aanmerkelijk hoger dan de 23 procent onder de mannelijke ondernemers. “De meeste parttime ondernemers zeggen op dit moment daarvoor bewust te kiezen en dat – zeker voorlopig – zo te willen houden,” wordt er nog opgemerkt. “Veel vrouwelijke ondernemers besteden de tijd die zij niet met het bedrijf bezig zijn aan de verzorging van kinderen of gezin.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: