Skip to content
16/10/2010 / gjmbennink

Bierviltjesbusinessplan blijkt slimme zet

Het idee ontstond in de kroeg. Het businessplan werd geschreven op een bierviltje. Maar inmiddels koerst hoosjebootje.nl af op een ton omzet.

Mooi jongensboekverhaal in het FD. Die jongens zijn Roman van Woerden en Sander de Block. Ze ontmoetten elkaar als optiehandelaren op de beurs van Euronext.

Bierviltjesbusinessplan blijkt slimme zet

Vergald
Na het werk stapten ze geregeld in de sloep van De Bock. Mooie momenten –die soms wel een beetje werden vergald doordat de sloep weer eens onder water stond.

 

Biertjes
Na zo’n potje hozen doken ze de kroeg in. Een paar biertjes later hadden ze een bedrijfsplan en een naam voor hun samen te beginnen bedrijf: hoosjebootje.nl.

 

Golfbaan
Aanvankelijk was dat een beetje een hobbyproject. Want op zondag gingen de beurshandelaren niet naar de golfbaan –nee, zij gingen lekker samen tegen betaling ondergelopen of ondergeregende bootjes lozen.

Marketing
Al snel zaten ze op een omzet van 40.000 per jaar. Niet slecht voor wat werk op de vrije zondag. Maar ze wilden meer. Ze deden wat aan marketing, en dat wierp vruchten af.

Loondienst
Het werk kwam op hun af, en ze hebben inmiddels drie zzp’ers in dienst die het werk doen. Dit jaar moet dat zorgen voor een omzet van 100.000 euro. En dat terwijl de mannen ondertussen zelf in loondienst zijn.

Ambities
Toch hebben ze ambities om echt werk te gaan maken van hun uit de hand gelopen zondaghobby. Ze zoeken een bedrijfspand en zijn van plan om straks ook andere diensten aan te bieden, zoals het schilderen en schuren van bootjes. Want, zo vinden de mannen, niets is zo lekker om met de handen te werken na een dag op kantoor.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: