Skip to content
20/10/2010 / gjmbennink

Schoenenwinkels stuwen omzet Macintosh

MAASTRICHT – Detailhandelaar Macintosh heeft in het derde kwartaal veel meer schoenen verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. De woningdecoratiemarkt vertoonde echter nog steeds geen herstel.
Dat maakte de onderneming, bekend van winkelketens als Halfords, Kwantum en Dolcis, woensdag nabeurs bekend.
De omzet kwam uit op 313,5 miljoen euro tegen 303 miljoen euro een jaar eerder. Dankzij de omzetstijging en een ”scherpe kostencontrole” is het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal ”beduidend hoger” uitgekomen dan een jaar eerder, aldus Macintosh.
2010
Over heel 2010 zal het bedrijfsresultaat ”minimaal” gelijk zijn aan de 44,7 miljoen euro die vorig jaar werd geboekt.
De schoenenwinkels (Fashion) haalden een omzet van 172,6 miljoen euro, een stijging van 9 procent op jaarbasis. Volgens Macintosh is de hogere verkoop onder meer te danken aan ”de voor schoenen gunstige weersomstandigheden”.
Kwantum
De omzet in de woonzaken (Living) waar onder meer Kwantum onder valt, daalde met 4,6 miljoen euro tot 57,1 miljoen euro. De winkels in de Automotive & Telecom-divisie brachten 83,8 miljoen euro in het laatje, een fractie meer dan de 82,9 miljoen euro een jaar eerder.
Macintosh geeft geen verwachting voor de resultaten in het vierde kwartaal. ”Hoewel de resultaatontwikkeling in de afgelopen maanden in alle sectoren positief is geweest, is het niet vanzelfsprekend dat deze lijn wordt gecontinueerd in de traditioneel meest belangrijke laatste maanden van het jaar”, aldus het bedrijf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: