Skip to content
10/11/2010 / gjmbennink

Samenwerking OOA en ROZ Twente Het Objectief Ondernemers Adviespunt (OOA) en het ROZ Twente hebben besloten om vergaand te gaan samenwerken. Het ROZ opent een vestiging in Almelo, van waaruit de dienstverlening aan startende ondernemers zal plaatsvinden. Het ROZ vestigt zich waarschijnlijk in het Kranenborg-pand aan de Wierdensestraat in het centrum van Almelo.

Samenwerking OOA en ROZ Twente Het Objectief Ondernemers Adviespunt (OOA) en het ROZ Twente hebben besloten om vergaand te gaan samenwerken. Het ROZ opent een vestiging in Almelo, van waaruit de dienstverlening aan startende ondernemers zal plaatsvinden. Het ROZ vestigt zich waarschijnlijk in het Kranenborg-pand aan de Wierdensestraat in het centrum van Almelo.
“De doelstellingen en de werkwijze van het ROZ en van het OOA komen grotendeels met elkaar overeen. Door onderdeel te gaan worden van een veel grotere organisatie kunnen wij de dienstverlening nog meer afstemmen op de klant,” aldus voorzitter Berno Sauer van het OOA-bestuur. “Het initiatief tot het zoeken van samenwerking is uitgegaan van het OOA-bestuur. We zijn bijzonder te spreken over de voortvarende wijze waarop de gesprekken hebben plaatsgevonden”, geeft Sauer aan.

“De inwoners en ondernemers van Almelo kunnen vanaf januari 2011 profiteren van ons brede dienstenpakket” zegt Sjon Reimink, manager van het ROZ. Advisering, begeleiding, financiering, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening voor ondernemers en een breed cursus- en workshopaanbod behoren tot de diensten. “Daarnaast werken we, net als het OOA, samen met banken, Qredits, de belastingdienst, accountants en gemeenten”, aldus Reimink.

Bij de ROZ Groep zijn 40 personen werkzaam. Naast ROZ Twente maken ROZ Achterhoek en het administratieve leerwerk en -servicebedrijf Oostwerk deel uit van de ROZ-Groep. Samen met enkele partners runt het ROZ ook een aantal sociale ondernemingen. Het ROZ is een toonaangevende organisatie op het terrein van bevordering van ondernemerschap, financiering, coaching en sociale economie.

De organisatie beschikt over meer dan 40 coaches. Het ROZ werkt voor vrijwel geheel Oost-Nederland. De hoofdlocatie van het ROZ is het Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. Het ROZ is daarnaast werkzaam vanuit 6 nevenlocaties. Almelo wordt de zevende.

Samen met de gemeente Almelo wordt bezien of ook reeds gevestigde ondernemers van een aantal diensten van het ROZ gebruik kunnen maken. Dit zal betekenen dat, bijvoorbeeld waar het gaat om bedrijfsadvisering, coaching en schuldsanering, ook ondernemers en het MKB in de toekomst van het omvangrijke en kwalitatief hoogwaardige aanbod van het ROZ kunnen profiteren. “Dat zou een prima extra impuls voor ondernemend Almelo zijn”, aldus een tevreden Berno Sauer.

Meer informatie over de dienstverlening is te vinden op http://www.roztwente.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: