Skip to content
07/03/2012 / gjmbennink

In 4 stappen meer uit je LinkedInprofiel halen

 

skills | 07 mrt 2012 | Sprout.nl |

http://www.sprout.nl/312/50525/skills/in-4-stappen-meer-uit-je-linkedinprofiel-halen.html

Misschien zet je LinkedIn in om je bedrijf te promoten. Met een kleine moeite kun je jouw profiel net even wat scherper maken. In 4 stappen naar een effectiever profiel.

Je hebt het profiel van jou en die van je bedrijf vast een keer ingevuld, maar verder kijk je er niet naar om. Zonder dat je het door hebt, presenteer je de wereld een onprofessioneel profiel, waar potentiële relaties flink op af kunnen knappen. Volg deze vier stappen om je LinkedIn-imago weer op te frissen.

 

1. Bepaal opnieuw wat je doel is

Op het zakelijke netwerk ben je bezig met verkopen: jezelf of je bedrijf. Het is goed om je van dat onderscheid bewust te zijn als je je profielpagina invult. Als het je doel is om met afnemers in contact te komen of in het vizier te komen van zakelijke relaties dan moet je hen dus niet vervelen met welke vaardigheden je in een vorige leven bij een baas hebt opgedaan. Laat dat soort zaken liever weg. Maar wat blijft er dan nog over? Het is veel belangrijker om je ambitie te verwoorden, daar waar je naartoe wilt met je bedrijf. Doe dat door de keywords te gebruiken waar jouw potentiële klanten op zoeken. Gebruik hierbij de ruimte vansummary.

 

2. Schrijf met keywords/vul de headline

Het belangrijkste onderdeel van je hele profiel is de headline. Dat is de kop die onder je naam en boven je locatie verschijnt in de zoekresultaten. Vaak vergeten gebruikers dat ze hier iets kunnen invullen, LinkedIn heeft namelijk een defaultfunctie. Als je niets doet toont LinkedIn je huidige functietitel en het bedrijf. Je kunt dit handmatig aanpassen. Maak van de headline een wervende tekst waarin je met behulp van keywords je richt op je doelgroep. Die keywords zijn niet perse de meest gezocht woorden, want als je schrijft dat je consultancydiensten levert, dan zegt te weinig. Haak dus aan op de niche waarin je zit. Loop vervolgens ook door de rest van je profiel en deins er niet voor terug om de je belangrijkste keywaords te herhalen in de titels en beschrijvingen. Dat klinkt saai, maar je zult er echt beter door gevonden worden.

 

3. Schrap alle informatie die er niet toe doet

Ga eens goed met het hakmes door je cv. Met het tempo waarmee mensen van baan verwisselen groeien cv’s vaak uit tot enorme lappen tekst. Werkervaring is pas relevant als het voor je huidige onderneming een doel dient. Ga voor jezelf na welke ervaring ten dienste staat van het doel dat je nu wilt bereiken en wat niet? Je mag best die eerste baan tien jaar geleden laten staan, maar houd het bij een vermelding en ga er geen beschrijving bij geven.

 

4. Durf je persoon te laten spreken

Mensen denken vaak dat ze professioneel zijn als ze hele moeilijke beschrijvingen gebruiken. “Ik ben implementatiemanager en heb ervaring met Prince 2 Practitioner”, klinkt heel algemeen en tegelijk ook kil. Je bent geen robot. Durf meer de passie die je hebt voor je onderneming uit te stralen. Relaties moeten een gevoel krijgen dat ze met jou willen werken of zaken doen om de persoon die je bent. De keywords trekken klanten naar je profiel, de beschrijvingen trekken mensen over de streep om ook echt contact met je te leggen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: