Skip to content
10/08/2014 / gjmbennink

De tien eigenschappen die u werkelijk authentiek maken.

Wouter, Sanne en Lenne

Super artikelen van John Vrakking over stress en werkdruk. Ongelofelijk dat er zo weinig gelegenheid is om de aandacht op plezierig samenwerken te leggen en enkel te sturen op resultaten. In dit artikel richt ik uw focus op de tien dingen die u kunt doen om lekker dicht bij uzelf te blijven: authentiek dicht bij uw innerlijke kern en drijfveren. 

Hier zijn de 10 dingen die authentieke mensen anders doen. Ik vind het een interessant onderwerp, omdat we veel dingen best wel weten maar er niet naar (durven) leven. Ik merkte tijdens schrijven, dat sommige dingen bij mij nog wat finetuning nodig hebben.

Ik kom , ik zie , ik ervaar, ik voel, ik leef, ik faal, ik leer, ik faal weer, ik leer weer en kom uiteindelijk dichter bij mezelf. Oog hebben voor mensen, situaties die er werkelijk toe doen, dat is voor mij het beginpunt. En dan bezield de dingen doen waar ik van houd. Het lukt niet altijd maar dit is een mooi startpunt voor mij en hopelijk ook voor u!

De vraag aan u, welke van deze 10 eigenschappen kunt u verder ontwikkelen om iets dichter bij uw authentieke zelf te komen. En wat betekent dat voor uw functioneren als manager? 

10 eigenschappen van authentieke mensen:

  • Ze zijn niet bang om hun mening te uiten, zelfs als deze adviezen afwijken van de adviezen van de meerderheid.
  • Ze worden gedreven door hun innerlijke drijfv eren in plaats van door externe triggers.
  • Authentieke mensen zijn trots op hun unieke eigenschappen en talenten. Ze waarderen deze eigenschappen die hen onderscheiden van de menigte.
  • Ze hebben een unieke dagroutine die zorgt dat ze in de juiste flow kunnen komen.
  • Authentieke mensen laten de mensen die ze ontmoeten hun ware zelf zien.
  • Ze zoeken graag de diepte in gesprekken op en gaan niet voor roddels, snel gewin of emotioneel nieuws.
  • Ze zijn tevreden met zichzelf en zien toch kans voor groei. Daarom waarderen ze nieuwe ervaringen en stellen zich daarin graag open op.
  • Authentieke mensen zullen het beste maken van een situatie. Ze oordelen niet over anderen, omdat ze verder kijken dan de buitenkant van woorden en voorkomen. Ze praten minder tenzij er werkelijk iets belangrijks te vertellen valt.
  • Ze hebben een hoge mate van zelfwaardering en lijken zelfverzekerd omdat hetgeen ze hebben al compleet is.
  • Ze proberen anderen te ondersteunen en zijn oprecht in hun wens dat alle mensen mogen groeien en het onbegrenste in zichzelf kunnen ontdekken. Authentieke mensen zien de wederkerigheid tussen mensen in de wereld om hen heen en hebben oog voor het grotere verband. Dit klinkt isotherisch maar getuigt mijn inziens eerder van een duurzame kijk op het leven!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: