Skip to content
20/08/2014 / gjmbennink

8 goede redenen om ondernemer te worden.

Eigen baas zijn, doen wat je leuk vindt en geld verdienen zijn veelgehoorde drijfveren om een eigen bedrijf te starten. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om ondernemer te worden. Hieronder zetten we 8 goede startersargumenten op een rij waar jij misschien nog niet eerder aan had gedacht.

1. Innoveren en creëren

Jouw bedrijf was jouw idee, dus jij bepaalt in principe hoe jij en de onderneming zich verder ontwikkelen. Succes kent geen grenzen, dus negeer de beperkingen en ga op zoek naar nieuwe manieren om winst en plezier te maken.

2. Uitdagingen aangaan

Een eigen bedrijf stelt je zeker als starter geregeld voor uitdagingen die je misschien wel nooit zult ervaren als je voor een baas blijft werken. Denk aan het opzetten en bijhouden vande financiën, het inhuren en aansturen van mensen of het doen van branche- en marktonderzoek.

3. Kennis en vaardigheden opdoen

Je zult nieuwe vaardigheden opdoen en oude routines verbeteren. Denk aan het inzetten vaneffectief time management, organiseren en plannen, presenteren, administreren, hetontwikkelen van een merk en het maken/optimaliseren van websites.

4. Werken voor resultaat

Verantwoordelijk zijn voor een business betekent dat je bepaalde dingen zelf gedaan moet zien te krijgen. Anders gezegd: je kunt elke werkdag zodanig besteden dat jouw activiteiten uiteindelijk de door jou gewenste resultaten zullen opleveren.

5. Zelfdiscipline ontwikkelen

Een eigen bedrijf betekent dat je zo nu en dan een deadline moet halen. Je kunt jouw uren dagelijks zelf indelen, dus het is zaak om de effectiviteit en discipline te ontwikkelen die nodig is om dingen op tijd af te krijgen.

6. Meerdere rollen spelen

Als zelfstandig ondernemer moet je doorgaans verschillende petten kunnen opzetten. Het staat vast niet op het visitekaartje, maar grote kans dat je straks zowel boekhouder als marketeer, manager, schrijver, ontwerper en onderzoeker bent. Zo nu en dan een andere rol spelen kan jou weer nieuwe energie geven.

7. Woon-werkverkeer vermijden

Als de reis naar jouw huidige werk 45 minuten of meer duurt, kun je per dag anderhalf uur besteden aan iets waar je mogelijk meer plezier aan beleeft. Door als starter eerst vanuit huiste werken, bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

8. Financiële autonomie

Ondernemen gaat niet alleen over (meer) geld verdienen. Net zo belangrijk is het houden van de regie over jouw financiële toekomst. Je zit niet langer vast aan een verplicht pensioensysteem; je kunt jouw vermogen voor later ook opbouwen in jouw eigen bedrijf.

The Next Entrepreneur 2014 - TNE14

The Next Entrepreneur 2014

Ook dit jaar zijn de Rabobank en MKB Nederland weer op zoek naar de meest inspirerende startende ondernemer van Nederland. Ben jij dat? Doe dan mee aan TNE14 en maak kans op 12.500 euro!

Ik meld me aan

Ook een optie: hybride ondernemen

Is ondernemen een aanlokkelijk perspectief, maar vind je jouw huidige werk nog te leuk of wil je de zekerheid van een vast inkomen niet loslaten? Dan zou je kunnen overwegen om in eerste instantie part-time een bedrijf te beginnen.

Op die manier kun je rustig aankijken hoe jouw activiteiten zich ontwikkelen. Het is daarbij wel zaak om het aantal uren dat je aan je eigen zaak besteedt niet uit de hand te laten lopen. Dat geldt overigens ook voor de fulltime ondernemer. Eigen baas zijn moet namelijk wel leuk en gezond blijven.

[Bron: MKB Servicedesk]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: